1.Serbările Toamnei ediția a XV-a 2012

Au fost zile de foc pentru elevii Liceului Tehnologic ”Romeo Constantinescu” din Vălenii de Munte la Serbările Toamnei organizate între 2 şi 4 noimebrie 2012. Cea de-a 15 ediţie e evenimentului i-a scos pe liceeni din laborator direct în stradă. Acolo, coordonaţi cu mare atenţie de profesorul Elena Coarfă, viitorii patiseri au avut grijă să potolească foamea celor care au venit să petreacă la serbările anotimpului în care se numără bobocii. Liceenii de pe domeniul industrie alimentară, fie ei boboci sau nu, au folosit ingredientele ca la carte pentru a pregăti pateuri cu brânză mai ceva ca la mama acasă. Şi asta pentru a le dovedi petrecăreţilor că orele de laborator le-au fost unele utile în viaţă.

 

Mai întâi ingredientele minune  s-au amestecat aşa cum cere reţeta. Apoi,liceenii şi-au mutat sediul general lângă cuptoare unde au supravegheat îndeaproape coacerea delicioaselor produse de patiserie. Cu o aromă unică şi aburind încă, pateurile au fost aşezate cu mare grijă pe tejgheaua rezervată liceului. De acolo, a fost doar o chestiune de timp până ce au fost înghiţite pe nerăsuflate pe petrecăreţii care au venit, cu mic, cu mare, să celebreze toamna şi ţuica de Văleni.

Si pentru ca pateurile sa alunece mai bine, cei care le-au degustat au primit din partea casei, un pahar de suc natural din fructe, oferit cu sprijinul sponsorului nostru Tymbark căruia îi mulţumim ca şi Primăriei Vălenii de Munte pentru sprijin şi nu în ultimul rând directorilor liceului nostru.

Niciun pateu nu a rămas pentru ca micii patiseri să îşi potolască foamea. Au rămas însă cu satisfacţia muncii bine făcute. Şi cum afacerea a mers de minune în cele trei zile, micii patiseri sunt decişi ca pe 1 aprilie, de ziua păcălelilor, să vină cu o ofertă cât se poate de serioasă - plăcinte cu răvaşe, aşa cum numai asiaticii ştiu a face. Cât de păcălitoare sau de serioase vor fi răvaşele nu vor afla decât cei care se vor încumeta să guste plăcintele proaspăt scoase din cuptor.

Mulţumim viitorilor patiseri participanţi, componenţi ai claselor XIII D, XII I, XI F, X H, X B profesională şi doamnei prof. ing. Stoica Narcisa pentru susţinere.